About

Het eerste ontwerp was een uitbouw in 1999 tijdens de studie bouwkunde aan de HTS. Na een werkervaring (stage) in 2001 op een grote bouwplaats in Kaapstad zijn door de jaren heen meerdere kleinschalige ontwerpprojecten door Jenniskens-architect ontworpen en uitgevoerd. Na het afronden van de HTS heb ik gekozen om architectuur te gaan studeren aan de TU-Delft. Naast deze studie heb ik periode gewerkt bij een Amerikaans architectenbureau in Amsterdam, tijdens mijn studie heb ik onder andere deelgenomen namens de TU-Delft aan een internationale prijsvraag voor de stad Dortmund met uiteindelijk een gedeeld winnend ontwerp en een stedenbouwkundig onderzoek voor de stad Bogota Colombia. Na het afronden van deze studie ben ik doorgegaan met zelfstandig ontwerpen met een paar tijdelijke dienstverbanden bij Nederlandse architectenbureau’s in Delft en Utrecht. Door de jaren heen zijn de ontwerpopgaven groter en complexer geworden.

Jenniskens Architect is een zelfstandige architect zonder personeel. Bij projecten worden andere adviseurs ingeschakeld. Hierbij kun je denken aan een constructeur en bouwfysicus.

Architectuur: zoals ik het benader, begint bij de mens zelf. Waar en waarom vestigde wij mens ons op een bepaalde plek? wat gebeurde daar? Kijk naar het ontstaan van steden en wat zie nu nu. Kijk naar de opbouw van een stad door de geschiedenis heen. Het zijn allemaal mensen die uiteindelijk architectuur bepalen en creëren.

Elk ontwerp is een complex van wens, haalbaarheid, techniek omgeving en uitstraling. Dit gehele spanningsveld is voor mij de uitdaging om mee te ontwerpen.

Joris Jenniskens
Hooghiemstraplein 144
3514 AZ Utrecht
info@jenniskens-architect.nl
06-47144093

Linkedin